Egalizarea sanselor

 

Felul in care Vertical Expert Accessibility s-a implicat in accessibilizarea spatiilor.

     Firma noastra este prezenta in domeniul adaptarii spatiilor arhitectonice la necesitatile persoanelor cu handicap locomotor, incepand cu anul 2006. Nucleul acestei firme este constituit din persoane care considera ca societatea romaneasca nu trebuie sa piarda potentialul creativ si social al persoanelor cu dizabilitati, mai mult decat atat, trebuie sa faca tot ce le sta in putinta pentru a creea conditii egale pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor in spatiile publice sau private.
Pana la momentul actual am reusit sa accesibilizam prin montarea elevatoarelor platforma sau rampelor autoridicatoare pentru persoane cu dizabilitati, peste 200 de obiective publice, in toata tara - de la Satu Mare pana la Constanta, sedii de institutii ale statului sau private, pasaje pietonale si cladiri ale institutiilor de cultura si invatamant.
 
Am montat elevatoare la centre ale DGASPC din Arad, Covasna, Slatina, Constanta, Harghita, Alba si Bucuresti, la Catedrala Ortodoxa din Arad, sediile Primariei din Cluj, Consiliile judetene din Galati, Baia Mare, Cluj, Botosani, Resita si Slobozia, Muzeul de Mineralogie din Baia Mare si Muzeul de Istorie si Arheologie din Ploiesti, Pasajele pietonale subterane de la Universitate si Obor din Bucuresti, scoli din Timisoara si Bucuresti, spitale din Alba si Ploiesti si multe alte obiective.

Fiecare lucrare are istoricul ei, fiecare lucrare a insemnat activitate tehnica laborioasa si risc, deoarece fiecare platforma este proiectata si construita personalizat, ea neputand fi utilizata in alta locatie. Fiecare platforma inseamna responsabilitate pentru buna functionare si siguranta celui ce o utilizeaza. Firma noastra asigura si serviciul de intretinere tehnica programata. Conform Legii 64/2008, proprietarii instalatiilor de ridicat sunt obligati sa se ingrijeasca de mentinerea acestora in stare de functionare sigura. Serviciile prestate de societatea noastra sunt de cea mai buna calitate si de cel mai inalt profesionalism, pentru ca intreg personalul tehnic a fost pregatit in uzinele producatoare din Italia si Elvetia, ale fabricantului Garaventa.

Firma Garaventa, pe care o reprezentam in Romania, are un istoric impresionant fiind infiintata in 1928 pentru fabricarea sistemelor de transport pe cablu. Sediu central se afla in Elvetia la Goldau. Grupul este compus din mai multe societati din Elvetia, Italia, Austria, Canada si Statele Unite. Garaventa colaboreaza cu grupurile industriale Mitsubishi si Kawasaki si este lider mondial, de 30 de ani, in  accesibilizarea spatiilor publice si particulare pentru persoanele cu mobilitate limitata sau dizabilitati. Motoul lor este: “cu noi totul este posibil”.
 
Au reusit sa rezolve cele mai multe probleme create de barierele arhitectonice in calea persoanelor cu handicap locomotor, aplicand si solutii ad-hoc pentru cazurile particulare. La ora actuala, in lume au fost instalate peste 12.000 de platforme elevator pentru persoane cu dizabilitati, de la Casa Alba din Washington, Metroul Korean, Metroul din Santiago, Metroul din Mexico City, Metroul Milanez, pana la Catedrala Metropolitana Ortodoxa din Moscova. Uzina principala se afla intr-un centru de varf al tehnologiei si culturii  mondiale, Milano.

Platformele pentru persoanele cu mobilitate redusa, cu dizabilitati sau cu handicap locomotor, numite popular si rampe pentru handicapati, pe care le livram si montam, corespund tuturor normativelor europene in vigoare, normative ce au fost adoptate si in România. Fiecare platforma este insotita de certificate de conformitate si calitate, precum si de certificatul de garantie. Pentru fiecare platforma montata, firma noastra asigura asistenta in vederea autorizarii ISCIR pentru functionare.

Platforma servoscara Artira, pe care o comercializam si montam, este o platforma deosebit de fiabila, avand o durata de exploatare de cel putin zece ani. Aceasta beneficiaza de o solutie tehnologica speciala; cablul de tractiune din otel, care actioneaza elevatorul platforma, circula prin tuburile sistemului portant de glisare, centrat prin bile din material plastic antifrictiune. Aceasta constructie ofera caracteristici tehnice extraordinare:

  • Functionare normala cu o sarcina de 250 Kg la o inclinatie de pana la 72 de grade.
  • Curbe de 180 de grade cu raza de 130 mm.
  • Traseu de pana la 70 metri.
  • Posibilitatea de a parca ascuns elevatorul si de a pozitiona discret sistemul de tractiune.
  • Dimensiuni generoase pentru platforma (800 x 900 mm)
  • Zgomot extrem de redus (practic neglijabil).
  • Consum de energie mai mic decat un aspirator casnic.

Pozitionarea grupului tractor pe sistemul portant face ca elevatorul sa fie usor, zvelt si elegant. Finisajul poate fi personalizat dupa cerintele clientului sau arhitectului. Sistemul portant al platformei se poate monta pe picioare din otel cu prindere pe fata treptelor sau fara picioare, cu prindere direct pe perete.

Platforma servoscara X3, este o platforma servoscara deosebit de simpla, construita pe tehnologia rac-pinion, foarte asemanatoare cu Artira, se potriveste numai scarilor in linie, cu pana la 25 de trepte si inclinatie de pana la 35 grade. Este foarte fiabila si prezinta avantajul autonomiei fata de reteaua de alimentare pentru cel putin 6 curse consecutive. Are o durata de exploatare de cel putin zece ani. De asemenea, la fel ca servoscara Artira, exista posibilitatea personalizarii dupa cerintele clientului sau arhitectului.
Sistemul portant al platformei se poate monta pe picioare din otel cu prindere pe fata treptelor sau fara picioare, cu prindere direct pe perete.

Elevatorul servoscara Scaun, este un elevator servoscara tip scaun,  construit pe tehnologia rac-pinion, se poate instala pe scari in linie sau usor curbate, cu inclinatie de pana la 35 grade. Este potrivit in spatiile private, avand un design placut si minimalist. Este fiabil si prezinta avantajul autonomiei fata de reteaua de alimentare pentru cel putin 6 curse consecutive. Are o durata de exploatare de cel putin zece ani. Exista posibilitatea personalizarii dupa cerintele clientului sau arhitectului.

Ghidajul portant al platformei se monteaza pe mici picioare din otel, cu prindere pe fata treptelor.


Platforma verticala Opal, proiectata pentru inaltimi de pana la 2,5 metri, este extrem de simpla si este construita modular. Platforma in sine, are forma unei nacele cu parapeti de 1,1 metri iar intregul sistem portant , glisiere, elmente de comanda si  grupul de tractiune sunt montate intr-un singur modul. Acest elevator un necesita conditii speciale pentru instalare si poate fi repozitionat. Este foarte usor de utilizat si ofera conditii de maxima siguranta. Sarcina maxima este de 340 Kg si are o platforma generoasa (900 x 1200 mm). De asemenea are un consum de energie foarte mic.

Platforma verticala hidraulica Elvoron, considerata si lift usor, se poate monta in putul liftului sau poate fi livrata cu structura autoportanta din otel. Aceasta este o platforma elevatoare pentru inaltimi de pana la 12 metri si maxim sase statii. Structura autoportanta din otel are ferestre din policarbonat structurat sau clar, material ce un poate fi spart si este foarte estetic. Este foarte silentioasa si usor de utilizat. Se asigura o gama intreaga de accesorii si finisaje deosebite.

Toate platformele se alimenteaza monofazic la 220 de volti, circuite casnice de maxim 16 A. Necesita circuit de impamantare.