PLATFORMA verticala OPAL

    PLATFORMA verticala GVP OPAL este un elevator pentru persoane cu dizabilitati, cunoscut si sub denumirea de platforma verticala deschisa, rampa verticala pentru handicapati, platforma liftanta verticala etc. Denumirea standard este “platforma ridicatoare pentru persoane cu dizabilitati”. Elevatorul este construit pentru a fi utilizat de catre persoane care circula in scaun rulant sau persoane cu mobilitate limitata.
    Acest tip de elevator platforma este conceput pentru diferente de nivel de pana la 2,5 m inaltime. Elevatorul poate avea doar doua statii. Sarcina nominala este de 340 Kg. Dimensiunile platformei sunt 914x1242, 914x1394 si 1100x1546 mm. Accesul in platforma poate fi pe laturile mici – opuse, sau pe o latura mica si pe latura lunga – adiacent. Amprenta elevatorului este de 1330x1320, 1482x1320 sau 1620x1433 mm, lung x lat. Platforma are usa interioara pentru statia inferioara si usa exterioara (fixata de palierul statiei superioare) pentru statia superioara. Elevatorul poate fi instalat pe o fundatie orizontala lisa, caz in care este nevoie de rampa fixa sau automata inalta de 10 cm, sau pe o fundatie cu fosa de dimensiunea amprentei si adancime de 10 cm. Fundatia trebuie sa fie din beton armat si sa poata sustine o sarcina de 500 Kg/mp.
    Elevatorul corespunde normativului in constructii NP 051-2001 si HG1029/2008 (Directiva Masini 42/2006) si se poate monta in interiorul cladirii sau la exterior, fiind proiectat sa reziste cel putin 12 ani, mediilor agresive.
    Datorita caracterului amovibil al instalatiei (poate fi montata si la nevoie demontata, fara sa afecteze arhitectura intr-un mod permanent), elevatorul se poate monta chiar si la cladirile de patrimoniu.
    Constructia este modulara, cu sistemul de tractiune, glisierele, jugul si sistemul de comanda si control integrate in modulul principal. Platforma are forma unei nacele cu parapetii de 1,1 m. Sistemul de antrenare este electromecanic, cu surub profil trapezoidal (surub ACME).
    Alimentarea este directa si se face de la un circuit casnic obisnuit, 230Vac, cu circuit de impamantare, care sa suporte un curent maxim de 16A.
    Datorita sistemului de antrenare, elevatorul este foarte fiabil, chiar si in conditii de mediu extreme iar consumul de energie este redus. Miscarea platformei este sigura si uniforma.
    Comenzile sunt intuitive si foarte simple. In platforma este un buton bistabil cu apasare continua, pentru urcare si coborare, precum si un buton de STOP de urgenta cu autoblocare. Statiile sunt dotate cu console de comanda cu butoane de chemare si trimitere platforma.
    Elevatorul are si o varianta automatizata; usile se deschid si se inchid motorizat, ceea ce asigura o utilizare mai facila pentru persoanele cu dizabilitati. Tot la cerere elevatorul poate fi dotat cu o rampa automata pentru statia inferioara.
    Din punct de vedere al sigurantei in utilizare, elevatorul corespunde tuturor normelor europene si nationale. Panoul sensibil de sub platforma exclude pericolul de strivire la cursa de coborare. In caz de necesitate, butonul STOP, amplasat in platforma, opreste in siguranta sistemul si emite semnale sonore de avertizare.
    Toate piesele sistemului sunt protejate anticoroziune prin zincare si apoi prin vopsire in camp electrostatic. La cerere, panourile parapetilor si usilor pot fi confectionate din material plastic transparent sau din otel inoxidabil.